Ingyenes kiszállítás már 20.000 forinttól. 

Zöld Úton - Környezetbarát termékek

Egészségpénztári számla

Ha tagja vagy valamelyik Egészségpénztárnak, akkor a mosható pelenkát el tudod rá számolni.

Vásárláskor az EP által kért adatokat írd a számlázási adatokhoz. Ez általában a pénztár neve, címe, tagi azonosítód, adószám, de előfordul olyan pénztár is, ahol a te nevedre kell kérni a számlát. Ezt nézd meg alaposan a pénztárad honlapján, hogy biztos jól kerüljön kiállításra a számla. A számlát online formában küldjük meg, amit vagy kinyomtatás után tudsz eljuttani a pénztárnak, vagy online úton is beküldheted. 

Ha még nem vagy tagja Egészségpénztárnak, akkor érdemes körbe nézni a piacon és EP számlát nyitni. A saját befizetések után 20% adókedvezményt kaphatsz, évi maximum 150 ezer forintos jóváírásig. Ahhoz, hogy a maximum adókedvezményt megkaphasd évi 750 ezer forintot kell befizetned, de kisebb összeggel is érdemes egészségpénztári számlát nyitni.

Nem csak a mosható pelenkára, hanem gyógyszerekre, orvosi ellátásra és még sok minden másra is felhasználhatod. Az adókedvezményt minden esetben a következő évben, az adóbevallás elkészítését követően írják jóvá közvetlenül az egészségpénztári számlánkon.

A pénztárak bizonyos összeget vonnak le működési költségként a bfizetésekből. Ez kb 5-7% között van, így ezzel is kalkulálnunk kell. Összeségében így kb 14-15%-kal kedvezőbben vásárolhatjuk meg a termékeket EP számlával mint nélküle.