Mosódió több kiszerelésben

Mosódió több kiszerelésben

Az Indiából származó mosódió természetes megoldást jelent ruháink tisztántartására, nem vegyszer, 100 %-ban lebomlik, így nem károsítja a környezetet. 

Ürömi személyes átvétel esetén saját tárolóedénybe is kérhető. 

250 Ft
Részletek
Vélemények
Részletek

A mosódió környezetbarát, a természetben 100%-ban lebomló növény.

Önmagában a mosódió ereje elegendő egyszer hordott, izzadt vagy csak poros ruhanemű átmosására, de foltokat nem szed ki és nem is fehérít. A mosódió érezhető előnye, hogy a színes ruhák-különösen az igazi pamutból készültek- puhák és élénk színűek maradnak, ezen kívül érzékeny gyapjú vagy selyem anyagot is lehet vele mosni. A fehér ruhák mosásánál, hogy megőrizzék színűket, 1-2 evőkanál aktív oxigénes fehérítőt (foltisztító só) kell a mosószer adagolóba tenni.

Nem irritálja a bőrt és a nyálkahártyát, így kifejezetten javasolt érzékeny bőrűeknek vagy bőrbetegségben (pl. ekcéma) szenvedőknek. 

A mosódió "hatóanyaga" a héjában található saponin.

Első alkalommal a növény még ragadós és fényes, majd mosásról mosásra lassan kifogy a szappnatartalma, a mosódióhéj elvékonyodik és száraz lesz.

A mosódió használata

Tegyünk 1 kis vászontasakba 8-10 mosódióhéjat és a dobjuk a csomagot a ruhák közé. A csomag az egész program alatt a mosóépben marad. 40 C fokos mosásnál még legalább kétszer felhasználható ugyanaz a csomag. A többszöri használat után ki lehet dobni a  héjakat a komposztba vagy a kertbe.

A mosódió kivonata nem csak mosáshoz, de takarításhoz is remek választás. forrald fel a használt héjakat és már takaríthatsz is vele sokféle felületen.  

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés